11.9.15

FAVES

Ihan ensimmäisenä sanottakoon, että huhhuh, en edes tajunnut miten paljon sarjoja katson tai olen katsonut. Ensinnäkin listasin tähän vain ja ainoastaan kaikista pahimmat sarjakoukut ja jätin listasta mm. Life Unexpectedin (suom. Outo, uusi elämä), Frendit, New Girl:in (suom. Kolme miestä ja tyttö) ja varmasti muutaman muun, mitkä ei edes tule tän sarjafriikin mieleen juuri nyt eli lista on todella pitkä.En oikeastaan katso sarjoja telkkarista, sillä maratonit ovat se mun juttu ja siksi odotankin sarjojen ilmestyvän johonkin, jotta voin niitä alkaa seuraamaan.

Eli kuten olen blogin puolella kertonut, lukeudun siihen kastiin joka katsoo mieluummin sarjoja kuin elokuvia. Katson niitä laidasta laitaan, mutta eniten taitaa purra kaikki sarjat liittyen musiikkiin sekä aivot narikkaan tyttöhömppä ainakin kun tarkastelen omaa listaani. Blogin ensimmäinen kilometripostaus, olkaa hyvät!



Nashville on draamasarja, joka kertoo ihmissuhteista musiikkibisneksen kulisseissa. Kirkkaimmatkin supertähdet tietävät, että huipulla tuulee ja takanasi on aina joku, joka on valmis viemään paikkasi - ja että rakkaus ei ole helppoa niillekään, joita koko maailma ihailee. (Livtv.fi)

Nashville on mulle itselle kaikista tuorein tuttavuus, mutta tempaisi mukaansa melkein pahiten. En oo itseasiassa törmännyt sarjaan televisiossa koskaan mikä on outoa, sillä sitä on näytetty kahdelta kanavalta. Kantrimusiikki iski lujaa ja sarjan soundtrackit ovatkin mulla kovassa kuuntelussa. Sarjasta on ilmestynyt 3 tuotantokautta ja innolla odottelen jo neljättä. Aika kuluu sarjassa melko nopeasti, sillä yhden jakson päätyttyä saatetaan  seuraavassa ollakkin jo kuukauden päässä, mutta katsojana mukana pysyy silti hienosti. Mä seurasin sarjan 1-2 kaudet Ruutu.fi:stä (Ruutu+) ja 3. kauden Viaplaysta josta sarja poistuukin pian.


Orphan Black on kanadalainen scifisarja, jonka lukuisia pääosia näyttelee Tatiana Maslany. Sarjan päähenkilö on Sarah Manning, joka varastaa kaksoisolentonsa Elizabeth Childsin henkilöllisyyden tämän tehtyä itsemurhan. Hänelle pian selviää Elizabethin olleen vain yksi monista klooneista.
Sarja herättää ajatuksia ihmisten kloonaamisen eettisistä ja moraalisista puolista, sekä ihmisen yksilöllisestä identiteetistä. (wikipedia)

Mä en oli scifi-ihminen, en ollenkaan. Tästä syystä en osaa selittää mikä sarjassa iski ja siksi tätä onkin vaikea hehkuttaa, se pitää vaan nähdä. Tätäkin sarjaa on kolme kautta joista odotan innolla neljättä.


Sarjan päähenkilö Piper Chapman tuomitaan 15 kuukaudeksi naisten valtionvankilaan huumerahojen kuljettamisesta entiselle tyttöystävälleen kymmenen vuotta aiemmin. Sarja perustuu Piper Kermanin samannimiseen kirjaan vankilakokemuksistaan. (wikipedia)

Orange is the new black. Myöskin yksi pahimmin iskeviä sarjoja joihin on koukussa lähes kaikki mun läheiset. Some myös räjähtää joka kesä, kun uusi kausi julkaistaan ja mä oikeastaan lasken jo päiviä 4. kauteen. Ensimmäinen kausi on mun mielestä ehdottomasti paras, mutta pakko sanoa että jokaisessa kaudessa jokainen jakso ja etenkin viimeinen jakso päättyy niin, että on vaan pakko katsoa seuraava. Jokaisella vangilla on kerrottavana oma mielenkiintoinen tarinansa. Sarjan löytää Netflixistä. 


Ted kertoo vuonna 2030 lapsilleen tarinaa, miten hän tapasi heidän äitinsä. Tapaamista ennen ehtii kuitenkin sattua yhtä ja toista Tedin kaveriporukassa, johon kuuluvat naistenmies Barney, unelmapariskunta Marshall ja Lily sekä Tedin ihastus Robin. (wikipedia)

How I met your mother (suom. Ensisilmäyksellä).  Sarjassa on yhdeksän kautta, 208 jaksoa joista oon nähnyt jokaisen kahdesti, osan jopa kolme kertaa. En vaan kykene kyllästymään sarjassa esiintyvään huumoriin ja jos ei muuta katottavaa ole niin HIMYM pyörimään. Sarja on loistava aivot narikkaan -huumoripläjäys, eli jos tilannekomedia kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti. Jaksot ei myöskään ole liian pitkiä. Tätäkin sarjaa oon toljottanut Netflixistä.


Sarja kertoo viidestä naisesta, jotka asuvat kuvitteellisen Eaglen osavaltion Fairview'n kaupungin lähiössä Wisteria Lane -kadulla. Juonenkäänteet liittyvät päähenkilöiden ihmissuhdeongelmiin, jotka taas kietoutuvat taustalla olevaan mysteeriin. Sarja yhdistelee useita tyylejä – draamaa, komediaa, rikosdraamaa, farssia, saippuasarjaa ja satiiria. (wikipedia)

Desperate housewives (suom. Täydelliset naiset). Tähän mä oon itseasiassa koukuttunut ensimmäistä kertaa teininä, sillä äiti katsoi tätä ja koska talossa oli yksi TV niin katsoin sitten minäkin. Pari kautta meni tuijotellen, kunnes sarja unohtui kokonaan. Uusi koukku tapahtui pari vuotta sitten, mutta mulla ei ollut mitään mistä katsoa kyseistä sarjaa. Siskohan sitten kertoi sarjan löytyvän Viaplaysta johon mulla ei ollut silloin tunnukset aktivoituna ja näin ollen uusi kierros, uusi koukku ja uusi hehkutus alkoi.


Modern Family on yhdysvaltalainen ns. "mokumenttimuotoon" tehty tilannekomediasarja. Golden Globe- ja Emmy-palkittu komedia ottaa lähitarkastelun kohteeksi erilaisia modernin perheen muotoja: homoparin jolla on lapsia, kolmilapsisen heteroparin ja kaksinkertaisesti etnisen pariskunnan. (wikipedia, mtv.fi)

Modern Family (suom. Moderni Perhe). Sarja jonka myöskin aloitan aina uudelleen ja uudelleen. HIMYMin tavoin en koskaan kyllästy tähän perheeseen ja sarjan huumoriin. Huvittavinta tässä on se, että koukutin T:n sarjaan aivan täysin ja sarjan Phil taas muistuttaa T:tä ihan älyttömästi ja mä taas oon luonteeltani kuin sarjan Claire.


Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Rosewoodin kaupunkiin, Pennsylvaniaan. Sarja keskittyy seuraamaan teini-ikäisten ystävysten Spencerin, Hannan, Arian ja Emilyn elämää heidän yhteisen ystävänsä Alisonin kadottua. Vuotta myöhemmin ystävykset alkavat saada viestejä salaperäiseltä, itseään ”A”:ksi kutsuvalta henkilöltä, joka uhkaa paljastaa kaikki nelikon salaisuudet. (wikipedia)

Pretty Little Liars (suom. Valehtelevat viettelijät). Aikanaan yksi pahimpi sarjakoukkuja joka on silti valitettavasti mulla pahasti kesken. Sarjaa on kuusi tuotantokautta, joista oon nähnyt vain muistaakseni 3, sillä Netflix ja Viaplay sisältävät molemmat vain sen verran. Yksin lemppareista ehdottomasti, mutta jäänyt kuitenkin unohduksiin.


Sinkkuelämää on ironinen ja älykäs komediasarja kuumasta sinkkuelämästä Manhattanilla. Sarah Jessica Parker on toimittaja, joka kirjoittaa lehteen viikkokolumnia "Sex and the City".
Omakohtaiset kokemukset ja ystäväpiirin hulvattomat kommellukset parin etsinnässä pitävät huolta siitä, että kirjoitusaiheista ei ole pulaa. (mtv.fi)

Sex and the city (suom. Sinkkuelämää). Sarja on tuskin jäänyt kovin monelta huomaamatta ja moni onkin varmasti nähnyt jokaisen jakson, pyöriihän sinkkuelämää edelleen telkkarissa lähes koko ajan alusta loppuun. Tääkin sarja on sellainen, mitä jaksan katsoa vaikka oon nähnyt jotkut jakson ainakin kymmenen kertaa.


Sarja kertoo ohiolaisen high schoolin epäsuosituimmista oppilaista, jotka pyrkivät etsimään omaa identiteettiään ja toteuttamaan unelmiaan koulun showkuorossa. Sarjassa kuullaan ja esitetään paljon musiikkia. Suurin osa näyttelijöiden sarjassa esittämistä kappaleista on coverversioita tunnetuista popkappaleista ja musikaalisävelmistä. (wikipedia)

Glee. Kun tutuista biiseistä tehdään erilaisia versioita niin kyllä se muhun iskee. Sarjassa myös tapahtuu paljon, mutta samaan syssyyn tapahtumat toistavat itseään ja henkilöillä onkin aina samanlaisia ongelmia olivat he missä tahansa. Tää taitaa olla ainoita sarjoja missä tykkäsin ehkä eniten viimeisimmistä kausista ensimmäisen sijaan. Jännä.


Palkittu yhdysvaltalainen sairaalamaailmaan sijoittuva draamasarja, joka seuraa fiktiivisen Seattle Grace-Mercy West -sairaalan harjoittelijoita, erikoistuvia kirurgeja sekä heidän mentoreitaan.
Seattle Grace Hospitalin lääkärit pelastavat ihmisiä päivittäin, mutta hakevat toistensa ystävyyttä, rakkautta ja lohdutusta. Yhdessä he oppivat ymmärtämään että sekä omassa elämässään että työelämässä mikään ei ole mustavalkoista. (viaplay, wikipedia)

Grey's Anatomy (suom. Greyn Anatomia). Tääkin on niitä sarjoja mitä oon jumittanut jo teininä ja kiitos Viaplayn jumittanut aikuisiällä myös 10 kautta katsoen vähintään kaksi jaksoa päivässä. Eli siis viimeisimmät on mulla vielä näkemättä, niitä odotellessa. 



Diego Serrano, leski ja kolmen pojan yksinhuoltajaisä, menee naimisiin nuoruudenrakkautensa Lucía Capdevilan kanssa, jolla on entisestä liitosta kaksi tytärtä. Lucía tyttärineen muuttaa Serranon taloon, ja sarja seuraa uusperheen ja heidän ystäviensä jokapäiväistä elämää. Madridin liepeillä sijaitsevaan kuvitteelliseen San Justan kaupunginosaan sijoittuvassa sarjassa ikuisia teemoja ovat ystävyys, avuliaisuus ja leikkimielinen sanailu sukupuolten paremmuudesta. Mutta aina kun apua tarvitaan, sitä myös annetaan. (yle, wikipedia)

Los Serrano (suom. Serranon perhe). Hahahah kuka muistaa Serranon perheen? En muista koska oon viimeksi katsonut tätä sarjaa, mutta varmaan yli kolme vuotta sitten. Pitänee ehkä aloittaa taas alusta, sillä tääkin on sellainen sarja mihin en vaan kyllästy ikinä. Seurasin teininä aktiivisesti sarjaa televisiosta. Muistan myös luoneeni kevyttä ärsytystä ympärilläni, sillä kaikki eivät kestä kuunnella jos sarjassa puhutaan muuta kieltä, kuin suomea tai englantia.


Cecily von Ziegesarin kirjasarjaan perustuva televisiosarja. Kirjoissa (ja sarjassa) seurataan teini-ikäisen ystäväjoukon elämää New Yorkin varakkaassa Upper East Sidessa. Gossip Girl on sarjan kertoja. Hän pitää yllä blogia, josta voi lukea viimeisimmät juorut keskeisistä tapahtumista. (sarjaseuraaja, wikipedia)

Gossip Girl. Teini-iän koukutuksia nämäkin, mutta kaikki jaksot on tullut katsottua uudelleen myäs aikuisiällä. Hehkutin joskus Gossip girliä niin, että mulla oli puhelimessa taustakuvana aina gg kuva. Haaveilin aina samanlaisesta elämästä, kuin sarjan nuorilla. Hahah, toiveet muuttuvat!


American Horror Story on yhdysvaltalainen kauhusarja. Sarja kuuluu niin sanottuihin antologiasarjoihin; Joka tuotantokaudella on eri tarina ja henkilöhahmo. (wikipedia)

Oon itseasiassa nähnyt tästä vain ensimmäisen kauden ja toisesta kaudesta vain muutaman jakson, sillä toinen kausi ei iskenyt niin lujaa kuin ensimmäinen. Aluksi oli vaikea sisäistää, että jokainen kausi on oma erilainen tarinansa eikä sama tarina jatkukkaan enää kauden loputtua. Ihmettelen, että ylipäätään oon katsonut kyseistä sarjaa yksin, sillä oon melkoinen pelkuri enkä koskaan katso edes kauhuelokuvia ilman seuraa. Pikkusisko mulle sarjasta vinkkas muutama kuukausi sitten ja siitä se sitten lähti. Pitäsi varmaan jatkaa 2. kauden katselua josko pääsisin siihen mukaan.


Elämä ja kuolema ovat aina läsnä Ylen sairaalasarjassa. Syke seuraa neljää sairaanhoitajaa kuvitteellisen sairaalan traumaosastolla. Todenmukaisuuteen panostavassa ja korkeatempoisessa sarjassa nähdään haastavia potilastapauksia, jotka limittyvät päähenkilöiden yksityiselämän kuvaukseen. (yle)

Syke. Listan ainoa suomalainen sarja... En hirveesti syty suomalaisiin sarjoihin, mutta onhan niitäkin on tullut tuijoteltua. Jostain syystä ne ei vaan päätyneet listalle asti, mutta Syke kuitenkin ansaitsee paikkansa ihan ehdottomasti. Sarjahan nyt on vaan aivan loistava. Kuin Greyn anatomia suomeksi, ha!


***

Tosiaan en ole mikään kriitikko, eli postauksen ideana on kertoa sarjan perusidea ja lisätä perään itse muutama sana niitä omia ajatuksia. Tämän tekemiseen mulla meni kaksi päivää, kun ensin metsästin kuvat ja niihin linkit. Sen jälkeen etsin jokaiseen eri lähteistä tekstiä, jotta saa jotenkin kuvattua juonta ja näihinkin linkit ja omat kommentit perään. Nyt leipomaan pullaa!

Katsooko joku muu samoja sarjoja? Löytyikö uusia ja mielenkiintoisia vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti